Opvoed- & Kindercoach

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
569

 

Welkom

bij de opleiding opvoed- & kindercoach van De Regenboog Academy!

Mijn naam is Anne Marie van Bilsen en ben sinds april 2003 holistisch kindertherapeut, auteur en oprichter van Praktijk de Regenboog en de Regenboog Academy. Behalve therapeut ben ik ook moeder van inmiddels drie jong volwassen kinderen: Dorien, Daan, en Lucas. Drie gevoelige kinderen. Ieder op hun eigen unieke wijze. De manier waarop zij in de wereld staan, informatie verwerken en ervaringen aangaan, verschilt veel van elkaar. Dit vraagt van mij als moeder creativiteit in de omgang met mijn kinderen. In die zin hebben mijn kinderen me uitgenodigd om buiten de betreden paden te gaan kijken en ben ik op zoek gegaan naar handvatten, zodat ik mijn kinderen en de kinderen waar ik mee werk in de praktijk, op een betere manier kon begeleiden.

Ieder kind is uniek. Er bestaat geen standaard aanpak die voor elk kind goed werkt. De afgelopen jaren heb ik naar veel verschillende kinderen leren kijken en kennisgemaakt met hun werkelijke behoeftes. We zijn als ouders niet in staat deze allemaal in te vullen, ook dit hoort bij het opvoeden. Ik heb mogen zien hoe ieder kind verlangt naar ondersteuning op zijn eigen gebied. En ik heb mogen ervaren dat als je het verlangen erkent, het de band versterkt. Het geeft mij meer zelfvertrouwen in mijn moederschap en als therapeut.

Kinderen reageren sterk op hun ouders en als je als ouders stappen maakt, beweegt je kind met je mee. Door met de ouders (samen) te werken, creëer je een blijvende verandering en dat geeft handvatten en kennis dat effect heeft op het hele gezin.

Het is mijn missie om ouders ervan bewust te maken dat je altijd iets kunt betekenen voor je kind.

Met deze missie in mijn achterhoofd, heb ik deze opleiding samengesteld. Ik ben ervan overtuigt dat je veel zult leren en de leerstof goed in de praktijk zult kunnen toepassen.

Ik wens je veel succes en studieplezier!

 

Anne Marie van Bilsen