Veelgestelde vragen


Als je tot de realisatie bent gekomen dat je kindercoach wilt worden, dan ben je bij De Regenboog Academy aan het juiste adres. Binnen de opleiding krijg je de kennis en vaardigheden aangereikt die je nodig hebt om als kindercoach je werk te kunnen doen.

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over studeren bij De Regenboog Academy. Heb je een vraag die hier niet bij staat of ben je op zoek naar meer informatie over de opleiding opvoed- & kindercoach, neem dan vandaag nog contact met ons op.
Waarom studeren bij De Regenboog?
De Regenboog staat voor kwaliteit. De geaccrediteerde beroepsopleidingen die we verzorgen worden door de beste trainers op dat gebied gegeven. We besteden veel tijd en aandacht aan de persoonlijke begeleiding van de deelnemers. De opleidingen en nascholingen die De Regenboog organiseert staan in het teken van kennis, kunde en integratie. De geleerde stof is direct in de praktijk toepasbaar.
Wanneer kan ik na de opleiding starten met coachen?
Je ontvangt in de route van de opleiding een prachtige basis om kinderen te kunnen helpen en om ouders van informatie te voorzien. Hiermee kan je direct na het behalen van het erkende certificaat starten met het helpen van kinderen. Juist door het direct toe te passen leer je het snelst de materie te beheersen.
Welke vooropleiding heb ik nodig?
Je motivatie en gedrevenheid om kinderen te willen helpen is belangrijker dan een papieren bewijs van opleiding. De volledige opleiding is geaccrediteerd op MBO niveau en voldoet aan MBO kerncompetenties.
Is de opleiding erkend?
Ja, het instituut is CRKBO erkend en het KTNO heeft de opleiding geaccrediteerd op 18 MBO-kerncompetenties.
Ik werk in het onderwijs hoe kan ik dit vak combineren?
Dat is zeker een mooie combinatie. Lees hieronder het verhaal van Maartje. "Ik ben Maartje van der Klei en werk ruim 30 jaar met veel plezier als leerkracht in het Basisonderwijs in de Gemeente Bruinisse. Omdat ik steeds vaker word geconfronteerd met kinderen met problemen en ik het fantastisch vind deze kinderen verder te helpen, ben ik mij gaan ontwikkelen tot kindercoach.

Ik gebruik delen van het geleerde ook in de dagelijkse onderwijssituatie, maar het meeste effect krijg ik als ik één op één met kind en gezin kan werken. Daarom ben ik mijn eigen praktijk gestart zodat ik ieder gezin en kind individueel net dat extra stukje ondersteuning kan geven, waardoor het kind vol vertrouwen en geloof in eigen kracht weer verder kan.
Hoe snel krijg ik resultaat als ik een kind coach?
Het fijne van de opvoed- & kindercoach is, dat je vaak na een sessies al resultaat gaat zien. Het gezin gaat ontdekken dat het hulpbronnen in huis heeft, daar waar het eerst dacht het niet te kunnen. Dit leidt dan ook weer tot motivatie want eindelijk gaat het lukken. Daarna gaan de zichtbare resultaten elkaar opvolgen, waardoor je meetbaar effect creëert en gemotiveerde cliënten hebt.
Ik ben al coach, is het dan nuttig om de opleiding nog te volgen?
Deze opleiding tot opvoed- & kindercoach geeft je tools in handen om snel de weg vrij te maken om gezinnen en kinderen weer op eigen route te zetten waardoor de natuurlijk balans zich weer kan herstellen. Vanuit mijn vakgebied als holistisch kindertherapeut zorg ik voor het aanreiken van de juiste kennis en informatie, aangezien je als kindercoach zeer kundig moet zijn om kinderen en hun achterban goed te kunnen helpen. Per slot van rekening rekenen deze kinderen op jou om hen te helpen uit een moeilijke situatie te komen, of om veranderingen in hun gedrag aan te kunnen brengen.
Hoe hoog is de studiebelasting? Ben ik veel tijd kwijt met leren?
De opleiding is een flexibel leren & studeren traject. Je kunt direct digitaal starten met de opleiding en studeert af wanneer jij dat wenst. Dat kan binnen 1 jaar of tot max.3 jaar na aanvang! HIerdoor is de sudiebelasting ook erg flexibel, de gemiddelde studiebelasting bij afstuderen binnen 1 jaar ligt op 5 uur per week thuis studie.
Wat is de uiterste inschrijftermijn voor een opleiding?
De opleiding Opvoed- & Kindercoach is een e-learning opleiding. Dat maakt dat je na inschrijving direct toegang krijgt tot het interactieve leerplein en kun je direct starten. In het leerplein ga de leerstof ervaren middels oefentoetsen, video’s en een praktijk casus. Je kunt dus starten wanneer dit jou het best uitkomt.
Ik heb na het lezen van de folder/website nog vragen.
Heb je nog een vraag of wil je even 'sparren', neem dan gerust contact met ons op via de mail. Wanneer je het prettig vindt persoonlijk contact te hebben, geef in de mail dan ook jouw telefoonnummer en bereikbaarheid door. Anne Marie zal je dan zeker terug bellen.
Kan ik me verder specialiseren?
Ja na het voltooien van de opleiding zijn er diverse mogelijkheden om je verder te specialiseren door middel van diverse vervolgopleidingen. Daarnaast bieden we nascholing, zodat afgestudeerde coaches/therapeuten altijd op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste ontwikkelingen.
Heb ik een vooropleiding nodig om te kunnen deelnemen?
Voor de Opvoed- & Kindercoach opleiding is een MBO vooropleiding een pre.
Zijn de kosten van de opleiding fiscaal aftrekbaar?
Ja, opleidingskosten zijn fiscaal aftrekbaar als studiekosten. Informeer bij de belastingdienst of je belastingadviseur naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Tip: Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in jouw ontwikkeling en dragen daarvoor de kosten voor opleidingen. Vraag er naar bij jouw werkgever.